"אני ממליץ בחום על הספר הזה לבני נוער, ובעיקר לאלו המתקשים להיקלט בחברת בית הספר. הספר הזה צריך לעורר את ההורים, את המורים ואת האחראים במערכת החינוך לעשות את השינוי הנדרש במערכת: ללמד את הילדים להיות בני אדם, ולהזכיר ולתרגל איתם את הערך החשוב ביותר בתורת ישראל ובהומניזם: 'ואהבת לרעך כמוך'." - אריק בלום
חרם כיתתי הוא דבר קשה מאוד לאחר. קשה לא להיות חלק מהחבורה, להרגיש זר ומוזר בכיתה ולהרגיש את מבטי הלגלוג והשנאה בכל פינה נשקפים מפרצופי הילדים. כך בדיוק קרה לנטע גיבורת הספר 'לא כמו כולם.'
סיפור המסופר בשני קולות מחד שירה ילדה נבונה מהדרום שהולכת על פי צו ליבה הרחום ומאידך נטע ילדה שהולכת לאיבוד בשל בעיה רפואית שאינה מאובחנת והיא מתקשה לשאת רעש ולתרגם מחוות חברתיות. נטע ילדה מיוחדת מופנמת וחכמה נקלעת שלא באשמתה למושא לחרם בכיתתה. ילדים בני עשר בכיתה ד' בעולם טכנולוגי בו קבוצת ווסטאפ נפתחת רק למקובלים שבכיתה.
הישועה של נטע מגיעה מכיוון לגמרי לא צפוי. שירה ילדה חדשה בכיתה שמגיעה מבאר שבע לעיר הגדולה אחרי אב המשפחה שקיבל הצעה מפתה וארז את משפחתו אם ושלושה ילדים שנחתו בעיר הגדולה ללא ידוע.
שירה מגיעה לכיתה חדורת מוטיבציה היא מעט עצובה כי עזבה את חברותיה ואת ביתה מאחור. אך שירה ילדה תוססת מיד מבחינה שמשהו אינו כשורה אצל נטע שמסתגרת לה בתוך עצמה. היא מתבקשת על ידי הילדות המקובלות בכיתה שבראשם מיקה, לא לדבר עם נטע ולא להזמינה לביתה. שירה מהססת בתחילה כי רצונה להיות מקובלת גם הוא חזק, אך לבסוף היא אינה עושה את מה שמבקשים ממנה אלא הולכת אחרי ליבה שאומר לה כן לנסות ולהתקרב לנטע ולעזור לה חברתית. היא מזמינה את נטע לביתה ומנסה לקרב אותה לחברים בכיתה.
דרך סיפורן של שירה ונטע יוצקת המחברת אורה קרופיק מסר חזק של אחווה וחיבור לשונה ולמיוחד בדרך מרגשת מאוד.
הוצאת "דני ספרים"/ עריכה: חגי ברקת/ עימוד ועיצוב: חני-אולמס פייזייב, סטודיו דני ספרים/ הפקה נועה יעקבי/ 143 עמודים 2018.
"לא כמו כולם" הינו ספר נוגע ללב העוסק בקבלת השונה, ילדים עם צרכים מיוחדים, התחלות חדשות וקבלה חברתית. זהו ספרה התשיעי של הסופרת וספרה השני שאני קוראת. קראתי את ספרה הקודם "דור לא מושלם" ושמחתי לגלות שדור, חברו עומר ואחותו של עומר, נטע, מופיעים בספר בשילוב עם דמויות חדשות.